Houbová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí kližka
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Chřest bílý
  • 50 g Rýže loupaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Estragon
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 275.3 mg
  • Vláknina 3281 mg
  • Vitamín A 3281 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vody, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme a odložíme stranou.

  • 2

    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Ochutíme solí a estragonem.

  • 3

    Vývar z masa přivedeme k varu, nasypeme rýži a na mírném ohni uvaříme ne úplně doměkka. Chřest uvaříme, nakrájíme, přidáme spolu s masem a žampiony do vývaru, necháme krátce projít varem a podáváme.

  • 4

    Můžeme dochutit polévkovým kořením.

Komentáře k receptu