Tokáň slovenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1076 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 136.8 mg
 - Draslík 843.8 mg
 - Vláknina 11577.5 mg
 - Vitamín A 11577.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 104.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme.
 - 
                                3
Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.