Míchaná zelenina s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 50 g Ucho Jidášovo
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 196 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 610.7 mg
  • Vláknina 9193.3 mg
  • Vitamín A 9193.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého vepřového masa odstraníme tuk a osušíme ho. Nakrájíme ho na plátky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetru silné asi 3 milimetry. Červenou, zelenou a žlutou papriku umyjeme, rozpůlíme, vyndáme semínka a odřízneme bílé žebroví. Nakrájíme na proužky stejně velké jako kousky masa.

  • 2

    Oloupanou cibuli naporcujeme na drobné kostičky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na drobné nudličky. Nožem očistíme houby, menší necháme v celku, větší rozpůlíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

  • 3

    Ve woku rozpálíme lžíci oleje a na něm opečeme pokrájené plátky vepřového masa. Pak maso odložíme stranou na teplé místo, přilijeme do woku olej a opečeme připravené houby s česnekem. Opět vyndáme a znovu přidáme olej, na kterém opečeme zeleninu. Přidáme k ní opečené maso a houby. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Ve vodě si rozmícháme škrob, do něhož přidáme kečup společně s cukrem a sójovou omáčkou. Smíchanou směs nalijeme na zeleninu, houby a maso v pánvi. Ještě nad mírným plamenem krátce zahřejeme a servírujeme.

Komentáře k receptu