Vepřové kotlety na slanině s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 120 g Cibule
  • 200 g Klobása Dunajská
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Pepř černý celý
  • 900 g Vepřové kotlety
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 1053.1 mg
  • Vláknina 7641.7 mg
  • Vitamín A 7641.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou.

Komentáře k receptu