Velikonoční vaječný salát s křenovou zálivkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Křen
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 344.3 mg
  • Draslík 232.7 mg
  • Vláknina 5370.8 mg
  • Vitamín A 5370.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, křen jemně nastrouháme, salát i čekanku natrháme na širší proužky. Olej smícháme se smetanou, octem, cukrem, solí a pepřem.

  • 2

    Promícháme křen s cibulí, přelijeme zálivkou a necháme alespoň půl hodiny uležet.

  • 3

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe rozpůlenými, natvrdo uvařenými vejci a přelijeme zálivkou. Vychladíme a podáváme.

Komentáře k receptu