Opečená rýže s krevetami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 2 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 72.7 mg
- Draslík 586.3 mg
- Vláknina 5524.8 mg
- Vitamín A 5524.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži nasypeme do většího hrnce s vařící osolenou vodou. Promícháme a ztlumíme plamen. Na mírné teplotě vaříme asi 25 minut. 
- 
                                2Očistíme a opláchneme brokolici a rozebereme ji na jednotlivé růžičky. Omytou papriku rozřízneme na polovinu, odstraníme z ní semínka a bílá žebra a pokrájíme na proužky silné asi 5 mm. 
- 
                                3Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky. Rozklepneme si vejce a rozšleháme je se solí a pepřem. 
- 
                                4Připravíme si wok a vlijeme do něho olej. Nasypeme rozkrájenou cibuli, brokolicové růžičky, kousky paprik a vyloupané krevety. Přisypeme rýži, zhruba 2 minuty mícháme, a pak rýži se zeleninou přesuneme do střední části woku. Na kraj woku vlijeme rozšlehaná vejce a jakmile ztuhnou, promícháme je s ostatními přísadami a zakápneme sójovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        