Těstoviny s uzenou treskou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pórek
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 250 g Treska uzená
  • 350 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 67.9 mg
  • Draslík 396.7 mg
  • Vláknina 2352.8 mg
  • Vitamín A 2352.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 95.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka a 2 minuty před dovařením k nim přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Uvařené těstoviny i s pórkem slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Přidáme uzenou tresku nakrájenou na kousky, osolíme a opepříme.

  • 3

    Těstoviny s pórkem a rybou vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme osolenou, opepřenou smetanou smíchanou s hořčicí.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 5

    Při podávání posypeme každou proci nasekaným koprem.

Komentáře k receptu