Anglická bomba (Charlotta)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 150 g Rybíz červený
  • 150 g Višně
  • 150 g Maliny
  • 150 g Cukr krupice
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 75 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Likér malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 362.7 mg
  • Vláknina 14133.3 mg
  • Vitamín A 14133.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vyložíme šesti krajíčky toustového bílého chleba. Jahody zbavíme stonků. Rozkrájíme je na půlky, očistíme rybíz a višně vypeckujeme. Rybíz a višně dáme do nádoby s cukrem a vodou. Mírně zahřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí a všechno ovoce je měkké. Odstavíme, přidáme jahody, maliny a likér. Formu vyloženou chlebem naplníme ovocem a polovinou šťávy. Povrch přikryjeme dvěma krajíčky toustového chleba.

  • 2

    Formu postavíme do mělké misky, aby případně zachytila vytékající šťávu, a na chlebové víčko dáme talíř. Na talíř postavíme závaží a necháme chladit 8 hodin.

  • 3

    Po osmi hodinách závaží i talíř sejmeme a bombu překlopíme na servírovací mísu. Přelijeme ji druhou polovinou šťávy z ovoce, hlavně všechny bledší části, a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu