Sépie na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Ořechy Kešu
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 303.9 mg
  • Vláknina 8860.5 mg
  • Vitamín A 8860.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme rýži. Scedíme ji a uložíme v teple. Ve středně velkém hrnci s osolenou vodou povaříme 5 minut hrášek. Vodu z něj scedíme a hrášek zchladíme. Krevety opláchneme a osušíme. Feferonku nasekáme na malé kousíčky.

  • 2

    Připravíme wok, v němž rozpálíme olej. Vložíme na něj krevety a 3 minuty je zprudka restujeme. Pak k nim přisypeme oříšky, vložíme nasekanou feferonku a petržel. Ještě 2 minuty opékáme a pak vyjmeme z pánve.

  • 3

    Do woku vložíme uvařenou rýží a 3 minuty opékáme za stálého míchání. Potom přidáme krevety, oříšky a hrášek a ještě 2 minuty zahříváme. Na závěr dochutíme sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu