Plátky z červené řepy na způsob carpaccia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 1296.3 mg
 - Vláknina 22693.8 mg
 - Vitamín A 22693.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě větší omyté červené řepy obalíme dvěma vrstvami alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 190 °C, což trvá minimálně jednu hodinu. (Samozřejmě lze řepu upéci také den předem.) Že je řepa upečená, poznáme, když lze snadno propíchnout špejlí skrz. Obě bulvy oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, které rozdělíme na talíře a necháme je vychladnout.
 - 
                                2
Na zálivku smícháme šťávu z jednoho citronu, 4 hrsti salátu rukola, půl lžíce balsamicového octa, špetku rozdrceného černého pepře a špetku soli. Řepu zálivkou zakapeme a podáváme obloženou kozím sýrem.