Skopový špíz s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Skopová kýta
  • 300 g Slanina vepřová
  • 300 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Hořčice
  • 250 g Okurky nakládané
  • 300 g Chléb konzumní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 208.5 mg
  • Vláknina 3193.3 mg
  • Vitamín A 3193.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso zbavíme blan, omyjeme, nakrájíme na plátečky, slaninu na kostky, cibuli na osminky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. V pánvi osmažíme a bohatě potřeme česnekem. Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a cibuli, grilujeme na venkovním grilu nebo pečeme doma ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem.

Komentáře k receptu