Šunka s vejci neboli hemenex

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Šunka dušená
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 737.5 mg
  • Draslík 237 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky šunky přeložíme do trojúhelníku. Nahřejeme pánev tence potřenou slunečnicovým olejem, položíme na ni trojúhelníky šunky, ohnutou stranou k okraji pánve, a prohřejeme. Potom do středu pánve vyklepneme velká vejce. Máme-li rádi tuhý bílek, ale řídký a prohřátý žloutek, oddělíme bílky a žloutky, při pečení občas pohneme pánví nebo vejci, aby se bílek rozlil po pánvi. Pečeme 4 až 5 minut, ještě jednou pohneme pánví, aby se i tuhý bílek rozlil. Pánev s vejci můžeme dát ještě pod gril nebo přiklopíme poklicí, ale dáváme pozor, aby žloutek neztuhl, ale pouze se shora prohřál. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu