Čínský květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 363.5 mg
 - Vláknina 5203 mg
 - Vitamín A 5203 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme vychladnout a vsypeme do mísy. Růžičky pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky a vsypeme ke květáku. Přidáme cukr, olej, mletou papriku a podle chuti sůl. Vše promícháme a salát necháme chvíli proležet v chladničce.
 - 
                                3
Můžeme podávat k hlavním jídlům.