Fazole citronové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Fazole
  • 65 g Máslo čerstvé
  • 4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 6 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 986 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 127.4 mg
  • Vláknina 2796 mg
  • Vitamín A 2796 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme fazole doměkka. Necháme je okapat a vyklopíme na předeřátou mísu.

  • 2

    Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Odstavíme a přiléváme postupně vývar a víno. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu za stálého míchání.

  • 3

    Odstavíme ze sporáku a vmícháme oregano, bazalku, tymián, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a přelijeme omáčku přes fazole.

  • 4

    Zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu