Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 177 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.3 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 1 g Sezam - semena
  • 2 g Sezam - semena
  • 1 g Sůl
  • 0.1 g Pepř černý mletý
  • 1.4 g Česnek
  • 5.5 g Česnek
  • 2 g Cukr krupice
  • 12 g Cukr krupice
  • 100 g Hovězí kližka
  • 2.3 g Cibulka jarní
  • 2.3 g Cibulka jarní
  • 15 g Řeřicha
  • 40 g Hovězí kýta
  • 6.5 g Olej sezamový
  • 3.5 g Oříšky piniové
  • 5 g Shiitake houby
  • 60 g Kaštany jedlé
  • 300 g Rýžový papír
  • 16 g Cicimek
  • 25 g Ginkgo
  • 3 ml Omáčka sójová
  • 6 ml Omáčka sójová
  • 27 ml Omáčka sójová
  • 6.5 ml Olej sezamový
  • 6.5 ml Olej sezamový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 186.2 mg
  • Draslík 983.4 mg
  • Vláknina 10426.5 mg
  • Vitamín A 10426.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rýžového těsta uděláme válečky, které nařežeme na 6 cm dlouhé kousky a na každém kousku uděláme 4 hlubší zářezy, a to tak, abychom válečky neprořízli. Naříznuté válečky ochutíme sójovou omáčkou. Maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a kýtu nameleme. Namleté maso ochutíme polovinou marinády. Kaštany oloupeme, ginkgo orestujeme a oloupeme a očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a odřežeme rohy, takže mám vzniknou kouličky, které by měly být velké asi jako oloupané kaštany. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je osušíme promnutím v utěrce. U hub odřežeme nožičky a hlavičky nakrájíme na silnější nudličky. Pinie oloupeme usušíme promnutím v utěrce. Cicimek očistíme promnutím v bavlněné utěrce, nakrájíme dužinu, kterou svineme. Cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi necháme stuhnout celé vejce, které nakrájíme na kosočtverce na konečnou oblohu. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto, které ochutíme solí a vmícháme nasekanou řeřichu. Z těsta usmažíme omeletu na konečnou oblohu.

  • 3

    Zářezy v rýžových válečcích naplníme umletým masem. Hovězí kližku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Vařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme jej na plátky 2 x 3 cm. Tyto kousky masa smícháme s druhou polovinou marinády. Vývar přecedíme přes utěrku, vývar osolíme a asi 2 minuty v něm povaříme kousky mrkve.

  • 4

    Po dvou minutách přidáme do hrnce kližku, kaštany, houby a rozmícháme v něm polovinu kořenící omáčky. Vývar vaříme 5 minut na prudkém ohni, potom přidáme svinutou dužinu cicimku, rýžové válečky a přimícháme druhou polovinu kořenící omáčky a vaříme 13 minut na mírnějším ohni. Na konec přidáme piniové oříšky a ginko. Pokrm podáváme teplý v miskách, ozdobený vaječnou omeletou.

Komentáře k receptu