Jahodová zmrzlina z vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 175 g Cukr krupice
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 393.4 mg
  • Draslík 155.2 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý.

  • 2

    Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme.

  • 3

    Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin.

  • 4

    Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila.

Komentáře k receptu