Jahodová zmrzlina z vajec
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 37 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 393.4 mg
- Draslík 155.2 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý. 
- 
                                2Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme. 
- 
                                3Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin. 
- 
                                4Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        