Skopová plec dušená v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 1000 g Skopová plec
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 600 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Jíška instantní
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 350 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 789.9 mg
  • Vláknina 10148.3 mg
  • Vitamín A 10148.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky a kapustu nakrouháme jako zelí nebo nakrájíme na slabé proužky, brambory pokrájíme na plátky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se tekutina odpaří, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme všechnu zeleninu i s bramborami a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu