Kořeněné Batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Brambory sladké (Batáty)
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 853.6 mg
  • Vláknina 8832.9 mg
  • Vitamín A 8832.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi na zpěněném másle krátce osmažíme za občasného míchání nadrcený česnek doměkka. Do pánve přidáme omyté, neoloupané, na kostky nakrájené brambory a pánví potřásáme 1-2 minuty. Vmícháme chilli koření, papriku, římský kmín a skořici. Potom přidáme rajčata a směs zvolna dusíme 1-2 minuty.

  • 2

    Přilijeme šťávu z rajčat, podle chuti osolíme a pod pokličkou dusíme 15-20 minut. Během dušení brambory občas lehce obrátíme, ale nemícháme je.

  • 3

    Hotový pokrm ozdobíme jogurtem a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu