Bílý čokoládový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Čokoláda bílá
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 150.5 mg
  • Vláknina 86.4 mg
  • Vitamín A 86.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme máslo, cukr a celá, vejce do pěny elektrickým šlehačem.

  • 2

    Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a maizenu. Po částech a zlehka přidáme směs a zamícháme do ušlehaného základu.

  • 3

    Hmotu nalijeme do připravené formy a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je dort dobře propečený.

  • 4

    Obrátíme ho na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou ušlehané šlehačky. Obě poloviny spojíme a šlehačkou potřeme i povrch. Zbytek šlehačky nastříkáme po okraji a po stranách.

  • 5

    Celý dort ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.

Komentáře k receptu