Chlupaté knedlíky a hlávkové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Kmín celý
  • 10 g Majoránka
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 634.1 mg
  • Vláknina 11217.5 mg
  • Vitamín A 11217.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Knedlíky: Brambory oloupeme a na středním struhadle nastrouháme do misky, přidáme nastrouhaný česnek, mouku, rozklepneme celé vejce, vsypeme majoránku, sůl a dobře vařečkou promícháme. Těsto má byt spíše hustší.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, lžíci nabereme bramborové těsto, vytvoří se knedlíky, které vhazujeme do vařící vody a vaříme přibližně 10 minut. Až vyplavou na hladinu, tak jsou uvařené. Vyndáme je z vody do mísy, přidáme máslo, promícháme je a udržujeme v teple.

  • 3

    Zelí: Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev, přidáme máslo, oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova. Zelí nakrájíme na tenké proužky,přimícháme k surovinám v pánvi, promícháme, přisypeme kmín, ocet, cukr, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec zelí posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Zelí připravujeme na sporáku, ale můžeme také vložit do horké trouby na 30 minut.

Komentáře k receptu