Hovězí svíčkové bifteky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 10 g Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.23 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 619.3 mg
  • Vláknina 1798 mg
  • Vitamín A 1798 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou umyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek a filety svíčkové zprudka z obou stran opečeme.

  • 3

    Opečené bifteky z pánve skládáme na plech, po obou stranách je potřeme máslem, posypeme oreganem, přidáme rozmarýn, plech vložíme do horké trouby a maso v ní pečeme nejdéle 15 minut.

  • 4

    Upečené bifteky z plechu porcujeme hned na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu