Tagliatelle s hřebenatkami ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 0.1 g Šafrán
  • 400 g Tagliatelle
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 16 ks Hřebenatka
  • 0.5 hrst Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Fenykl obecný
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 1568.1 mg
  • Vláknina 30616.7 mg
  • Vitamín A 30616.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme šalotku, nakrájíme ji nadrobno. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Do hrnce nalijeme víno, 250 ml vody, přidáme šalotku, bylinky a koření a vše 10 minut povaříme. Hřebenatky vložíme do vývaru asi na 2 minuty, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Povařený vývar přecedíme, nalijeme zpět do hrnce a ještě jednou povaříme, aby zhoustl. Do vývaru přidáme smetanu a vaříme, dokud nezíská omáčka krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme na něj těstoviny a trochu promícháme.

  • 5

    Hřebenatky nakrájíme na plátky, na chvilku vložíme do smetanové omáčky a prohřejeme. Nahřejeme talíře a nasekáme petrželku. Na nahřáté talíře upravíme tagliatelle, přelijeme omáčkou a zdobené sekanou petrželkou podáváme.

Komentáře k receptu