Pikantní nakládané sýry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 250 g Sýr Blaťácké zlato
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1191 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 90 mg
  • Vláknina 2383 mg
  • Vitamín A 2383 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry příčně nakrájíme na tenčí plátky a po vrstvách vkládáme do čisté sklenice.

  • 2

    Každou vrstvu proložíme na plátky nakrájeným česnekem a kořením. Vše zalijeme olejem a nakonec přidáme feferonku (nebo špetku pálivé papriky).

  • 3

    Sklenici uložíme na chladné místo a sýry necháme několik dní proležet.

Komentáře k receptu