Hovězí karbanátky se sýrem Feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 10 g Majoránka
  • 30 g Strouhanka
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 144.8 mg
  • Draslík 353.4 mg
  • Vláknina 1741.7 mg
  • Vitamín A 1741.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso vložíme do misky, přidáme k němu drobně nasekaný česnek, majoránku, kečup, strouhanku, rozklepneme celé vejce, mouku, sůl, pepř, nadrobený sýr. Rukou všechny suroviny důkladně promícháme a připravíme husté těsto. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky, po obou stranách je pečeme přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu