Medovník s povidly
Suroviny
- 50 g Kandované ovoce
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 50 g Med včelí
 - 100 g Ořechy lískové
 - 100 g Povidla švestková
 - 15 g Sádlo škvařené
 - 15 g Citronová kůra
 - 10 g Skořice mletá
 - 15 g Cukr vanilka
 - 120 g Cukr moučkový
 - 5 g Soda jedlá
 - 200 g Poleva citronová
 - 280 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Rozinky tmavé
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 66.9 mg
 - Draslík 120.1 mg
 - Vláknina 4375 mg
 - Vitamín A 4375 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty.
 - 
                                2
Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
 - 
                                3
Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme.