Fettuccine se zelenými olivami a lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 175 g Olivy nakládané
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 239.7 mg
  • Vláknina 14700.2 mg
  • Vitamín A 14700.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme lilek na kostičky a olivy na plátky. Rozpálíme olej a prolisovaný česnek velmi krátce orestujeme. Přidáme lilek a při střední teplotě za stálého míchání asi 6min podusíme doměkka. Poté přidáme olivy, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 3

    Vše opatrně promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu