Vařené bruselské kapustičky ve slaninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 800 ml Voda pitná
  • 350 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl česneková
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 78.9 mg
  • Vláknina 11408.1 mg
  • Vitamín A 11408.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, kapustičky vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté kapustičky scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, které jsme nakrájeli nadrobno. Vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli usmažit jíšku. Jíšku usmažíme světlou, zašleháme do ní slepičí vývar a na mírném plameni asi 10 minut vaříme. Do hotové omáčky vmícháme česnekovou sůl, pepř a okapané kapustičky. Povaříme zhruba 2 minuty.

Komentáře k receptu