Indický jablkový koláč džaldí-džaldí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Vanilka mletá
  • 1 kg Jablka
  • 1 hrnek Pšeničná krupice
  • 1 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1013 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 363.9 mg
  • Vláknina 15487 mg
  • Vitamín A 15487 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s krupicí, cukrem a kypřicím práškem. Polovinu této směsi vsypeme do pekáče z varného skla. Na mouku nakrouháme oloupaná jablka a posypeme vanilkou. Navrch dáme zbytek suché směsi a přelijeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut.

Komentáře k receptu