Bílé zelí dušené v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.2 kg Zelí hlávkové bílé
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 510.7 mg
  • Vláknina 15062.4 mg
  • Vitamín A 15062.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 402.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba pět minut. Zelí slijeme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudle.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme pokrájené zelí, přidáme mouku, chvilku smažíme, poté vmícháme sůl, muškátový oříšek, cukr, ocet a vroucí mléko. Zelí dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi půl hodiny za občasného míchání.

Komentáře k receptu