Houbové lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunkový salám
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 7.5 dl Mléko polotučné
  • 1 balení Těstoviny Lasagne
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 212.8 mg
  • Vláknina 2213.8 mg
  • Vitamín A 2213.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, podusíme na polovině másla, osolíme a opepříme a přidáme kmín a petrželku.

  • 2

    Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme bešamel, do kterého zamícháme žampiony.

  • 3

    Do vymazaného pekáče vrstvíme na sebe lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr a nakrájený šunkový salám na nudličky.

  • 4

    Poslední vrstvou je bešamel a sýr.

  • 5

    Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu