Kořeněné datle a medový vaječný krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3117 kcal
 - Sacharidy 761 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 759 g
 - Cholesterol 469.1 mg
 - Draslík 7031.5 mg
 - Vláknina 134220 mg
 - Vitamín A 134220 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 160C.
 - 
                                2
Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.
 - 
                                3
Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.
 - 
                                4
Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.