Hovězí guláš na pivu s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Brambory
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Hovězí kližka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 649.7 mg
  • Vláknina 8192 mg
  • Vitamín A 8192 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory.

Komentáře k receptu