Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ananas
  • 60 g Cukr krupice
  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Voda pitná
  • 60 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet vinný
  • 180 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Ananasová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 954 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 161.8 mg
  • Draslík 628.3 mg
  • Vláknina 733.6 mg
  • Vitamín A 733.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple.

  • 4

    V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme.

  • 5

    V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem.

  • 6

    Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.

Komentáře k receptu