Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Zmrzlinový dort s rumem | Receptarium.cz

Zmrzlinový dort s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 40.2 mg
  • Vláknina 3685.6 mg
  • Vitamín A 3685.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce rozlámeme na malé kousky mléčnou a hořkou čokoládu. Hrnek postavíme do většího hrnce s vodou, vytvoříme tak vodní lázeň. Zahříváme a mícháme až se čokoláda úplně rozpustí.

  • 2

    Smetanu vlijeme do misky a ušleháme, aby zhoustla. Přimícháme do ní dvě polévkové lžíce moučkového cukru a pět lžic rumu. Přilijeme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu.

  • 3

    Připravíme dlouhou a úzkou formu, takzvaný srnčí hřbet, a celou ji vysteleme potravinářskou fólií. Na ni vyložíme těsně k sobě oplatky plněné čokoládou. Seřízneme je tak, aby se do formy akorát vešly. Pak je potřeme rozpuštěnou čokoládovou směsí a povrch zarovnáme. Vložíme na 4 hodiny do mrazáku.

  • 4

    Do hrnce rozlámeme na kousky bílou čokoládu. Hrnek s čokoládou vložíme do většího hrnce s vodní lázní a čokoládu prohříváme, dokud se nerozpustí. Pak vyndáme z ledničky zmražený dort a naneseme na jeho povrch bílou čokoládu. Plněné oplatky, které nám zbyly při vykládání formy, můžeme rozdrtit na kousíčky a posypat jimi hotový dort.

Komentáře k receptu