Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 170 g Kapusta kadeřavá
  • 300 g Králičí maso
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Popenec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 346.2 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 4354.3 mg
  • Vitamín A 4354.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 509.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečené maso z králíka nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso nahrubo pomeleme na masovém strojku a oba druhy masa dáme do mísy. Housky nebo žemle pokrájíme na kostky, dáme je do druhé mísy, zalijeme a mlékem.

  • 2

    Mrkev oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Společně s omytými listy kapusty krátce povaříme v 5 dl vody. Vaříme asi 8 minut, zeleninu vyjmeme, necháme okapat, nadrobno ji pokrájíme a přidáme k masu. Omyjeme pažitku, lístky popence (bylinka) s kerblíkem drobně pokrájíme a přiložíme k masu. Přidáme ještě rohlíky, které jsme vymačkali z přebytečného mléka, 6 žloutků, sůl podle chuti, pepř a nádivku důkladně promícháme. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nádivku vyklopíme do mísy, zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35-40 minut dozlatova.

  • 4

    Nádivku podáváme teplou i studenou.

Komentáře k receptu