Zeleninová nudlová polévka po asijsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 300 g Sýr sójový - Tofu
  • 150 g Nudle čínské vaječné
  • 200 g Fazolové výhonky
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 0.25 šálek Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1580 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 860.2 mg
  • Vláknina 15927.5 mg
  • Vitamín A 15927.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme doměkka sušené orientální nudle. Po uvaření je scedíme, několikrát propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.

  • 2

    Do většího rendlíku vlijeme zeleninový vývar, přidáme strouhaný zázvor, sójovou omáčku, slazené japonské rýžové víno, tzv. mirin, sezamový olej a hnědý cukr, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a na mírném ohni vaříme 2 minuty.

  • 3

    Dále přidáme nakrájené čínské zelí, tofu nakrájené na kostičky, hlívy ústřičné, fazolové výhonky, nadrobno nakrájený česnek a vaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Uvařené nudle, rozdělené do mističek, zalijeme hotovou polévkou.

Komentáře k receptu