Pstruh s avokádovou salsou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Brambory
  • 720 g Pstruh
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 1526.3 mg
  • Vláknina 13886 mg
  • Vitamín A 13886 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém grilovacím plátu, potřeném olivovým olejem, opečeme brambory s červenou slupkou nakrájené na čtvrtky, asi 10 minut.

  • 2

    Olivovým olejem potřeme 4 plátky pstruha, rozdělené na polovinu, a z obou stran opékáme 4-5 minut. Zkontrolujeme, zda je pstruh propečený.

  • 3

    Jako další si nachystáme avokádovou salsu. V misce zamícháme kostičky oloupaného a vypeckovaného avokáda, nakrájenou neoloupanou malou okurku a středně velké rajče, obojí bez semínek, kostičky červené cibule, limetkovou šťávu, červený vinný ocet a lístky čerstvého koriandru.

  • 4

    Upečené brambory rozložíme na talíře, položíme na ně pstruha, polijeme avokádovou salsou a podáváme.

Komentáře k receptu