Pstruh s avokádovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 104.4 mg
- Draslík 1526.3 mg
- Vláknina 13886 mg
- Vitamín A 13886 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém grilovacím plátu, potřeném olivovým olejem, opečeme brambory s červenou slupkou nakrájené na čtvrtky, asi 10 minut.
-
2
Olivovým olejem potřeme 4 plátky pstruha, rozdělené na polovinu, a z obou stran opékáme 4-5 minut. Zkontrolujeme, zda je pstruh propečený.
-
3
Jako další si nachystáme avokádovou salsu. V misce zamícháme kostičky oloupaného a vypeckovaného avokáda, nakrájenou neoloupanou malou okurku a středně velké rajče, obojí bez semínek, kostičky červené cibule, limetkovou šťávu, červený vinný ocet a lístky čerstvého koriandru.
-
4
Upečené brambory rozložíme na talíře, položíme na ně pstruha, polijeme avokádovou salsou a podáváme.