Salát z červené řepy s křenem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 40 g Křen
  • 500 g Červená řepa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 497.1 mg
  • Vláknina 7732.3 mg
  • Vitamín A 7732.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou červenou řepu uvaříme doměkka, po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    Řepu vsypeme do mísy a přidáme oloupaný, nastrouhaný křen, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a cukr.

  • 3

    Nakonec salát zakapeme olejem, přidáme jogurt a zlehka promícháme.

Komentáře k receptu