Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Paprika červená
  • 300 g Tagliatelle
  • 75 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar z humrů
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 hrst Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Créme fraiche
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 261.6 mg
  • Vláknina 3632.3 mg
  • Vitamín A 3632.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku omyjeme, napůl překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme, abychom se zbavili zbylých jadýrek a nadrobno nakrájíme. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a též nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriky, cibuli a česnek a vše necháme 3-5 minut zpěnit. Směs mícháme.

  • 2

    Poté papriky podlijeme bílým vínem, přidáme humrový vývar a dusíme 2-4 minuty na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, pro zjemnění přidáme creme fraiche.

  • 3

    Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme chilli olej a ze všech stran na něm krevety osmahneme. Poté je vyjmeme a dáme asi na 3 minuty do omáčky, kde je při nízké teplotě necháme táhnout.

  • 4

    Taglitatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oregano opláchneme, osušíme. Otrháme lístky a nakrájíme je na nudličky. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře a přelijeme paprikovou omáčkou. Posypané oreganem podáváme.

Komentáře k receptu