Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Paprika červená
 - 300 g Tagliatelle
 - 75 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar z humrů
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 hrst Oregano čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Créme fraiche
 - 1 polévková lžíce Olej chilli
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 94.5 mg
 - Draslík 261.6 mg
 - Vláknina 3632.3 mg
 - Vitamín A 3632.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku omyjeme, napůl překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme, abychom se zbavili zbylých jadýrek a nadrobno nakrájíme. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a též nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriky, cibuli a česnek a vše necháme 3-5 minut zpěnit. Směs mícháme.
 - 
                                2
Poté papriky podlijeme bílým vínem, přidáme humrový vývar a dusíme 2-4 minuty na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, pro zjemnění přidáme creme fraiche.
 - 
                                3
Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme chilli olej a ze všech stran na něm krevety osmahneme. Poté je vyjmeme a dáme asi na 3 minuty do omáčky, kde je při nízké teplotě necháme táhnout.
 - 
                                4
Taglitatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oregano opláchneme, osušíme. Otrháme lístky a nakrájíme je na nudličky. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře a přelijeme paprikovou omáčkou. Posypané oreganem podáváme.