Zapečené žampiony plněné pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Sýr Parmezán
  • 120 g Bazalka
  • 60 g Oříšky piniové
  • 140 ml Olej olivový
  • 14 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1940 kcal
  • Sacharidy 171 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 2008 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 12117.8 mg
  • Vláknina 88082.1 mg
  • Vitamín A 88082.1 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 618.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.

  • 2

    Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.

  • 3

    Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře k receptu