Chutný salát s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Čekanka
  • 2 ks Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 458.1 mg
  • Vláknina 1183 mg
  • Vitamín A 1183 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy čekanky a roketu opláchneme ve studené vodě a natrháme na kousky. Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Stroužek česneku přepůlíme, vytřeme jím salátovou mísu a vložíme šalotku.

  • 3

    Zálivku si připravíme tak, že rozmícháme balzamicový a červený vinný ocet, pepř a sůl. Pak postupně metlou všleháme oba druhy oleje, a zálivku případně ještě dochutíme.

  • 4

    Čekankové a roketové listy v míse dobře promícháme se zálivkou a nakonec posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu