Maďarský nudlový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Nudle široké
  • 200 g Marmeláda meruňková
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 186.5 mg
  • Vláknina 4816.7 mg
  • Vitamín A 4816.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 108.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme nasekanou kandovanou pomerančovou kůru, hrozinky a polovinu cukru, promícháme s uvařenými nudlemi.

  • 3

    Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme první vrstvu nudlí. Zasypeme strouhanými ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem. Překryjeme další vrstvou nudlí, na kterou rozetřeme meruňkovou marmeládu. Dáme poslední vrstvu nudlí, zasypeme strouhanými ořechy, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 20 minut.

Komentáře k receptu