Špagety s vepřovým masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 900 g Špagety, Makarony
  • 60 g Sůl
  • 250 g Tuk
  • 750 g Vepřová plec
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Rajčata
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 10 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 2465 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 686.9 mg
  • Vláknina 8893 mg
  • Vitamín A 8893 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme téměř doměkka - nesmějí být převařené - v dostatečném množství osolené vody. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/5 dávky tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na zbylé části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a 20-30 minut dusíme.

  • 3

    Potom k masu přidáme opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Nakonec přidáme rajčatový protlak, znovu krátce podusíme a přisolíme.

  • 5

    Při podávání na talíř dáme špagety a do jejich středu vložíme dušené maso s rajčaty. Každou porci posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře k receptu