Kefírové lívanečky s jahodovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Džem jahodový
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko kefírové
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 187.3 mg
  • Vláknina 4647 mg
  • Vitamín A 4647 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme 250 g polohrubé mouky, 2 dl kefíru, 1 špetku soli, 2 lžičky cukru, 1 lžičku prášku do pečiva a směs rozmixujeme dohladka.

  • 2

    V lívanečníku rozpálíme olej, kterým potřeme dno pánve. Těsto nabíráme malou naběračkou a smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 30-60 sekund z každé strany. Lívanečky potřeme jahodovým džemem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu