Zelné lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 383.3 mg
  • Vláknina 7549.8 mg
  • Vitamín A 7549.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme, nadrobno nakrájíme a vysypeme do mísy.

  • 2

    V mléce rozšleháme vejce, sůl, pepř,a kmín. Směs přilijeme k zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na lívance. Nakonec vmícháme rozetřený česnek.

  • 3

    Na lívanečníku nebo na pánvi s trochou oleje pečeme z těsta lívanečky.

  • 4

    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu