Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Pstruh
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Koření na ryby
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1151 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 284 mg
  • Draslík 1533.5 mg
  • Vláknina 2562.2 mg
  • Vitamín A 2562.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 186.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené filety ze pstruha osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na části másla po obou stranách.

  • 2

    Očištěnou šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme smetanou rozmíchanou s trochou mouky a povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme scezenou omáčkou, ochutíme kořením na ryby a cayenským pepřem.

  • 4

    Omáčku podáváme k filetům. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.

Komentáře k receptu