Třené věnečky s bílou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 100 g Solamyl - bramborový škrob
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 260 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 35.5 mg
  • Vláknina 1331 mg
  • Vitamín A 1331 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy umeleme. Máslo v míse utřeme s cukrem do pěny, přidáme špetku soli, skořici, vejce a žloutek. Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, škrob a přiléváme mléko.

  • 2

    Z hotového těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.

  • 3

    Těsto vyjeme z chladničky, naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír tvarujeme věnečky. Plech vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout.

  • 4

    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s 10 g másla a vychladlé věnečky z poloviny v čokoládě máčíme. Čokoládu necháme ztuhnout a poté můžeme podávat.

Komentáře k receptu