Česnekový chléb s ricottou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 255 g Ricotta
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Olivy zelené
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.6 mg
  • Vláknina 3795.8 mg
  • Vitamín A 3795.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy vypeckujeme a nadrobno nakrájíme. V míse je smícháme s nasekaným estragonem, pažitkou a mátou. Přidáme strouhanou citronovou kůru a ricottu. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme rajčatový protlak a vložíme do servírovací misky.

  • 2

    Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu. Bagetu nakrájíme na krajíčky a z obou stran je opečeme cca 2 minuty dozlatova. Potřeme je česnekem a servírujeme s pomazánkou.

Komentáře k receptu