Osvěžující meloun s citronovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Meloun vodní
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 322.6 mg
  • Vláknina 4694.6 mg
  • Vitamín A 4694.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu vymačkáme šťávu, vlijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Na mírném ohni zvolna zahřejeme a cukr necháme rozpustit. Poté povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do džbánku, po vychladnutí vložíme do druhého dne do lednice.

  • 2

    Z melounu odstraníme slupku a jadérka a dužinu nakrájíme na kousky. Zachycenou šťávu vlijeme do misky. Meloun posypeme nasekanou mátou a zlehka promícháme.

  • 3

    Do vychlazeného sirupu vmícháme šťávu z melounu, před podáváním směsí přelijeme kousky melounu, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a servírujeme.

Komentáře k receptu