Královský pstruh dušený se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Pstruh
  • 65 g Koriandr čerstvý
  • 85 ml Vývar rybí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 850.1 mg
  • Vláknina 2048.5 mg
  • Vitamín A 2048.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané ryby poprášíme solí. Z každé cibulky odkrojíme cca 5 cm natě. Nakrájíme je poté podélně na proužky. Hlavičky cibulek rozložíme na dno ohnivzdorné nádoby, na ně naklademe ryby a navrch dáme na plátky nakrájený zázvor. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, sherry a vývarem. Přelijeme rybu, necháme cca 20 minut marinovat. Mezitím otočíme a podlejeme.

  • 2

    Nádobu vložíme do větší mísy na dušení ryb, vyložené alobalem. Zakryjeme a dusíme cca 15-20 minut do měkka. Špičkou nože uděláme zářez, abychom zjistili, zda je maso hotové.

  • 3

    V malé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájený česnek. Jakmile zezlátne, vyjmeme ho. Rybu naporcujeme, rozdělíme na talíře, posypeme lístky koriandru, proužky cibulky a přelijeme horkým olejem z pánve. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu